Judeţele, la raport. Creditarea din judeţul Sibiu este orientată către moneda naţională, în timp ce depozitele sunt ţinute în valută la bănci

Autor: Mircea Nica 09.12.2020

♦ Soldul creditelor populaţiei în lei şi valută din judeţul Sibiu a depăşit 3,5 mld. lei la final de septembrie 2020, în timp ce soldul creditelor corporate în lei şi valută rămâne sub 2,5 mld. lei ♦ Soldul depozitelor populaţiei în lei şi valută din judeţul Sibiu se îndrepta spre 13 mld. lei după nouă luni din 2020, iar soldul depozitelor corporate a scăzut până la 1,7 mld. lei.

Judeţul Sibiu, al 11-lea cel mai creditat judeţ din România, a înregistrat la finalul primelor nouă luni din 2020 un sold al creditelor populaţiei şi com­paniilor, în lei şi valută, în valoare de 6 mld. lei, cu 8,7% mai mult faţă de soldul de la finalul pri­melor nouă luni din 2019, conform datelor BNR.

Înaintea judeţului Sibiu în clasamentul privind cele mai creditate judeţe la nivel naţional se află Bucureşti-Ilfov, Cluj, Timiş, Braşov, Constanţa, Iaşi, Dolj, Prahova, Argeş şi Bihor.