ZF Live. Vladimir Cohn, Paper Invest: Pentru ca industria românească să meargă, cel mai important lucru ar fi sprijinirea capitalului de lucru. Asta va da siguranţă atât furnizorilor, cât şi investitorilor

Autor: Alexandra Matei 11.12.2020

♦ În zona de retail, capitalul de lucru nu este considerat a fi atât de important, întrucât cei care au afaceri în acest sector se bazează mult pe termenele de plată lungi pe care furnizorii le oferă ♦ În schimb, aceşti furnizori au devenit mult mai calculaţi tocmai din cauza lipsei de capital de lucru, ba chiar unii dintre ei au şi dispărut din piaţă ♦ O altă problemă principală a businessurilor din industrie este relaţia dintre materiile prime, aflate încă în proprietatea statului şi ceea ce investitorii ar dori să dezvolte.

Industria românească ar putea fi susţinută şi dez­voltată prin sprijinirea capitalului de lucru, un ca­pital pe care teoretic ar trebui să-l ofere fie banca, fie piaţa de capital, potrivit antrepre­no­rului Vladimir Cohn, fost acţionar la Dinamo şi unul dintre cei mai cu­noscuţi antreprenori ro­mâni. Totodată, acest ca­pital este elementul esen­ţial într-o afacere, adaugă el.

„Situaţia economică din industrie este foarte de­licată. Problema numărul unu este lipsa capitalului de lucru. Un element foarte important în succesul meu în industrie a fost faptul că am avut un capital de lucru, am avut o relaţie bună cu băncile, care mi-au acordat o linie de capital de lucru foarte importantă şi astfel mi-am susţinut afacerea. Pentru industria românească, cel mai important lucru ar fi sprijinirea acestui capital de lucru. Asta va da siguranţă atât furnizorilor, cât şi in­vestitorilor. Noi nu avem piaţă de capital, iar toată lumea se duce la bancă. Acest capital este foarte important pentru că asigură continuitatea businessului“, a declarat Vladimir Cohn, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.