BRK Financial Group devine Market Maker al emitentului pentru Impact Developer&Contractor pentru a creşte lichiditatea acţiunilor dezvoltatorului imobiliar

Autor: Tibi Oprea 09.12.2020

Impact Developer&Contractor (IMP), dezvoltator imobiliar controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, va beneficia începând cu data de 10 decembrie de serviciile de market making ale emitentului oferite de SSIF BRK Financial Group (BRK), unul dintre cei mai activi brokeri la de bursă şi, totodată, market maker pentru încă cinci companii listate la BVB.

„Am decis să apelăm la încheierea unui parteneriat cu un intermediar în vederea susţinerii lichidităţii, conştienţi fiind de importanţa lichidităţii pentru investitori şi potenţialii investitori în acţiunile Impact. Sperăm ca acest parteneriat să contribuie la obiectivul nostru de a crea valoare pentru acţionari, prin creşterea lichidităţii, reducerea volatilităţii şi cresterea atractivităţii atât în rândul investitorilor instituţionali, cât şi al celor de retail. Avem o capitalizare comparabilă cu a unor emitenţi din componenţa indicelui BET şi sperăm ca prin îmbunătăţirea lichidităţii, acţiunile Impact să redevină o opţiune pentru componenţa principalului indice al bursei autohtone”, a declarat Sorin Apostol, director general al Impact Developer & Contractor.

Pe de altă parte, Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, a declarant că “furnizarea unui serviciu constant şi de încredere este piatra de temelie în construirea încrederii pe termen lung pentru pieţele financiare, la fel ca şi o lichiditate bună a instrumentelor financiare. Market Makerul este unul dintre pilonii pe care se sprijină lichiditatea instrumentelor financiare şi încrederea investitorilor. Atunci când vedem un parteneriat precum cel dintre Impact Developer & Contractor şi BRK Financial Group, două dintre cele mai vechi companii de la BVB, nu putem decât să ne bucurăm şi să-i felicităm pentru această decizie”.

Activitatea de Market Maker al Emitentului va fi prestată de BRK Financial Group în baza unui contract semnat cu Impact Developer & Contractor.

„Anunţăm încheierea unui nou parteneriat în cadrul programului de Market Maker al Emitentului, cu Impact SA, astfel că portofoliului nostru de colaborări se extinde la 6 companii care cumulează o capitalizare totală de peste 2,7 miliarde lei. Ne propunem să susţinem lichiditatea acţiunii Impact şi sperăm ca într-un orizont de timp cât mai scurt efectele operaţiunilor noastre să fie vizibile asupra volumelor tranzacţionate. Vom afişa ordine de cumpărare şi vânzare de câte minim 100.000 de acţiuni pe fiecare parte la un spread foarte atractiv”, a afirmat Monica Ivan, srector general al BRK.

Market Maker-ul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum şi cu BVB.

„Avem deja opt companii care beneficiază de acest serviciu lansat de BVB în urmă cu un an şi acest lucru ne demonstrează că a fost o decizie inspirată. Prin acest program de Market Maker al Emitentului ne dorim să îmbunătăţim lichiditatea acţiunilor şi ne dorim să vedem cât mai multe companii interesate să acceseze serviciile de Market Maker al Emitentului. Companiile cu o lichiditate mai ridicată atrag mult mai repede investitori noi, ceea ce se reflectă şi în evoluţia preţului acţiunilor, deoarece riscul de lichiditate este mai redus, astfel că şi investitorii sunt mai dispuşi să-şi investească banii în acestea. Mai mult, în acest context al promovării la statutul de piaţă emergentă, astfel de decizii ar putea fi foarte importante pentru îndeplinirea criteriilor de lichiditate impuse de FTSE Russell pentru includerea respectivelor companii româneşti în indicii pentru Pieţe Emergente”, a spus Adrian Tanase, director general al Bursei de Valori Bucureşti.