O acţiune austriacă, povestea de succes a lunii noiembrie la Bursa de la Bucureşti: Erste Bank, cea mai performantă investiţie, cu un raliu de 41%

Autor: Liviu Popescu 10.12.2020

♦ La Viena, randamentul în euro este de 40% pentru Erste Bank ♦ ROTX, indice bursier la care Erste Bank are cea mai mare pondere, creştere de 15%.

Cu un randament de 41% pe parcursul lunii noiembrie, acţiunile Erste Bank (sim­bol bursier EBS) s-au poziţionat pe primul loc în clasamentul celor mai mari creşteri de la bursa românească, evoluţia fiind de­terminată de votul acţionarilor cu privire la repartizarea unui dividend condiţionat, dar şi de revenirea sectorului bancar european.

Spre comparaţie, indicele BET s-a apreciat cu 9% în noiembrie, a doua cea mai mare creştere lunară din februarie 2019 încoace, iar ROTX – din cadrul că­ruia Erste Bank are cea mai mare pondere – a urcat cu 15%. Aşadar, Erste Bank a urcat de aproape trei ori mai repede ca piaţa în noiembrie 2020, de la 85,28 lei pe acţiune la 120,5 lei. Lichiditatea pe acest emitent a fost de 75 mi­lioane de lei în luna noiembrie.