Zbucium pentru IMM-urile din domeniul sportiv – prea mari pentru o măsură, prea mici pentru altele: Nu ne putem folosi de niciun ajutor de la stat din cauza modului în care au fost implementate liniile de finanţare

Autor: Alina-Elena Vasiliu 10.12.2020

♦ La începutul lunii decembrie s-a dat startul înscrierilor pentru granturile de investiţii prin care IMM-urile pot obţine o finanţare cuprinsă între 50.000 şi 200.000 de euro (Măsura 3) ♦ Anterior, în octombrie, fusese lansată Măsura 2. Capital de lucru şi Măsura 1. Microgranturile.

Micile afaceri din industria sportului se află într-o situaţie dificilă pentru supravieţuirea lor, în condiţiile în care, deşi au fost nevoite să-şi oprească activitatea complet în timpul stării de urgenţă, nu pot beneficia de niciun sprijin finan­ciar din partea statului, din cauza criteriilor restrictive.

Dan Mocan, unul dintre fondatorii busi­nessului The Box – Barbell Club din Cluj-Napoca, a încercat să acceseze granturile de la guvern pentru sprijinirea IMM-urilor, dar a constatat că şansele sunt foarte mici.