După achiziţia Gothaer, Allianz-Ţiriac îşi consolidează poziţia pe piaţa locală. Va fi suficientă preluarea asigurătorului Gothaer pentru a propulsa Allianz-Ţiriac în poziţia de lider al pieţei de asigurări?

Autor: Mircea Nica 11.12.2020

♦ Allianz-Ţiriac, a doua cea mai mare companie de asigurări de pe piaţa locală, a semnat un acord de preluare a Gothaer ♦ Gothaer a intrat pe piaţa românească în 2012 ♦ Leslie Breer, CEO al Gothaer România: Grupul Gothaer şi-a schimbat direcţia strategică, punând accentul pe piaţa de origine, în Germania, iar începând cu 2019 Gothaer România nu mai reprezenta o activitate principală pentru grup.

Allianz-Ţiriac, al doilea cel mai mare asigurător de pe piaţa locală, a făcut primul pas pentru a prelua asigurătorul german Gothaer, semnând acordul de achiziţie, după preluare volumul cumulat al subscrierilor urmând să ajungă la aproape 1,5 mld. lei şi o cotă de piaţă de apro­ximativ 13,4%, insuficient pentru a detrona liderul pieţei, City Insurance, care are subscri­eri de 1,9 mld. lei, potrivit calculelor ZF pe datele raportate de la finalul anului 2019.

La finalul anului trecut, Allianz-Ţiriac avea o cotă de piaţă pe asigurări generale şi de viaţă de 12,43%, asigurătorul ocupând poziţia a doua în topul celor mai mari asigurători din pia­ţa locală. Pe segmen­tul asigură­ri­lor generale, Allianz-Ţiriac avea subscrieri de 1,2 mld. lei şi o cotă de piaţă de 13,75%, în timp ce la asigurări de viaţă avea 7,34% din piaţă, cu subscrieri de 166 mil. lei.