Ce au făcut operatorii de telecom în S1 2020: Veniturile din servicii au scăzut cu 4%, până la 8 mld lei. Consumul de net a crescut, dar nu şi veniturile

Autor: Adrian Seceleanu 11.12.2020

Consumul de servicii de net a crescut, dar veniturile totale generate de acest serviciu au fost mai mici, conform datelor publicate de Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Piaţa locală de servicii de comunicaţii, inclusiv serviciile de retransmise TV prin cablu şi satelit, a înregistrat în primul semestru din 2020 o scădere de 3,5% până la valoarea de 8 mld. lei, conform datelor colectate de la ope­ratorii de telecom şi agregate de Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

„După mai multe semestre de creştere, veniturile din secto­rul telecom au înregistrat o scădere de 4% în prima jumă­tate a anului 2020, rămânând totuşi peste pragul de 8 mld. lei, adică aproape 1,7 mld. euro. Telefonia mobilă a generat 39% din totalul veniturilor, internetul fix şi mobil 30%, retransmisia programelor TV 14%, iar celelalte servicii 17%“, conform ANCOM.