Dezvoltatorul imobiliar Impact demarează plasamentul privat de acţiuni pentru REIT-ul Star Residence Invest şi vrea să atragă 10,5 mil. lei de la investitori

Autor: Tibi Oprea 11.12.2020

Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP), singurul dezvoltator imobiliar din România listat la Bursa de Valori Bucureşti, demarează plasamentul privat de acţiuni prin care sunt oferite spre vânzare 48 de milioane de acţiuni Star Residence Invest, prima societate de tip REIT (Real Estate Investment Trust) care va fi listată la BVB la preţul unitar de 0.218 lei, potrivit informaţiilor transmise de companie.

Astfel, potrivit calculelor realizate de ZF, noua companie intenţionează să atragă de la investitori circa 10,5 milioane de lei.

Plasamentul privat este intermediat de către BRK Financial Group şi se derulează până la data de 18 decembrie 2020. Ulterior vor fi începute demersurile în vederea listării acţiunilor la Bursa de Valori Bucureşti. Star Residence Invest îşi propune ca listarea să aibă loc în termen de o lună de la finalizarea plasamentului privat, astfel ca în luna ianuarie, acţiunile care vor avea simbolul REIT să fie disponibile pentru tranzacţionare.

Plasamentul se adresează unui număr de maxim 150 de investitori, iar compania are o capitalizare anticipată de minimum 2 milioane de euro. În cazul în care subscrierile vor fi mai mari decât cantitatea oferită la vânzare, se va suplimenta oferta, emitentul oferind spre subscriere acţiuni nou emise în vederea majorării capitalului social într-o limită maximă de 100 de milioane de acţiuni.

Majorarea de capital are în vedere accelerarea planului de dezvoltare a afacerii, la acest moment fiind în fază de analiză mai multe proiecte de investiţii capabile să genereze emitentului un grad de ocupare şi randamente din închiriere ridicate.

Compania Star Residence Invest are în prezent un patrimoniu format din 14 apartamente şi 26 de parcări, acestea fiind în exploatare în baza unor contracte de închiriere pentru o perioadă de 5 ani, care asigură un randament brut de 11% pe an.

Star Residence Invest este un SPV (Special Purpose Vehicle) dezvoltat de Impact Developer & Contractor ce funcţionează pe baza unor strategii şi principii similare cu ale REIT-urilor din străinătate şi are drept scop strângerea de capital în vederea achiziţionării de imobile rezidenţiale, pretabile închirierii, îndeosebi în principalele centre universitare ale României, precum Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara sau Constanţa.

Puteţi citi mai multe detalii despre compania nou înfiinţată, cât şi despre planurile Impact, într-un interviu acordat ZF de către Gheorghe Iaciu, acţionar majoritar (58,8%) al Impact.