Boromir, cea mai mare afacere românească din sectorul de morărit şi panificaţie, cu afaceri anuale de 314 mil. lei: Am investit 8 mil. euro în creşterea capacităţii de depozitare şi producţie pentru a face faţă cererii

Autor: Florentina Niţu 19.12.2020

♦ Afacerea Boromir a fost înfiinţată în 1994 de Constantin Boromiz şi de alţi trei antreprenori ♦ Din grupul Boromir fac parte mai multe companii, dar Boromir Ind, cea mai mare ca business, a avut o cifră de afaceri de 314 milioane de lei în 2019, plus 17%.

Boromir, cea mai mare afacere românească din sectorul de morărit şi panificaţie, a investit în acest an 8 milioane de euro în majorarea capacităţii de producţie a măla­iului şi a pâinii şi în dezvoltarea spaţiu­lui de depozitare a cerealelor.

Investi­ţiile au fost realizate ca urmare a creşterii cererii consumatorului pentru produsele de acest gen, potrivit reprezentanţilor companiei. La începutul anului, grupul îşi bugetase investiţii de 10 milioane de euro pentru 2020.

„Anul 2020 a fost un an al investiţiilor şi al schimbărilor. Răspunsul nostru la cererile consumatorului a venit prin investiţii de 3 milioane de euro în linia de pâine de la Buzău şi de 5 milioane de euro în silozuri de cereale şi în majorarea capacităţii de producţie a mălaiului în Sibiu“, spune Ioana Boromiz, director de marketing în cadrul Boromir.