Ludovic Orban, după consultările de la Cotroceni: I-am prezentat preşedintelui poziţia PNL, cu un guvern de centru dreapta

Autor: Gabriel Pecheanu 14.12.2020

Liderul PNL, Ludovic Orban, relatează că i-a prezentat preşedintelui Klaus Iohannis „poziţia de principiu a PNL” - formarea unui guvern de centru-dreapta cu posibili parteneri USR PLUS, UDMR şi minorităţi naţionale.

„I-am prezentat preşedintelui poziţia de principiu a PNL. PNL rămâne dedicat obiectivului de a forma un guvern de centru dreapta. I-am prezentat preşedintelui mandatul acordat de BPN şi anume - formarea unui guvern de centru dreapta, cu posibili parteneri, USR PLUS, UDMR şi minorităţi naţionale, un program de guvernare. De asemenea, i-am prezentat preşedintelui că propunerea noastră e Florin Cîţu şi cealaltă componentă a mandatului - preşedinţia Camerei Deputaţilor”, spune preşedintele PNL, Ludovic Orban.

El precizează că l-a informat pe Klaus Iohannis despre evoluţia discuţiilor de până în prezent şi despre dorinţa de a continua negocierile.

Întrebat despre propunerea social-democraţilor referitoare la un guvern de uniune naţională, condus de Alexandru Rafila, Orban afirmă: „Nu suntem de acord cu niciun fel de participare a PSD la guvernare”.

„PNL este, în această posibilă majoritate, un partener puternic. (...) Sunt dispus să duc negocierile în limita mandatului primit de la BPN. Formarea coaliţiilor se naşte într-un timp rezonabil. Vom continua discuţii, vom căuta ceea ce ne uneşte şi ceea ce considerăm noi că e bine pentru România”, adaugă Orban.

El spune că nu au existat discuţii, nici măcar informale, pentru crearea alte majorităţi.