Fondurile Allianz au ajuns să deţină 5,25% din Banca Transilvania, o investiţie de 672 mil. lei. Fondul de pensii administrat privat AZT Viitorul Tău deţine 5,03% din acţiunile băncii

Autor: Tibi Oprea 14.12.2020

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare instituţie de credit de pe piaţa locală în funcţie de valoarea activelor gestionate, a anunţat luni că pe 3 decembrie 2020 fondurille administrate de Allianz Ţiriac au ajuns la o deţinere de 5,25% din capitalul social.

“Banca Transilvania informează investitorii că, în data de 09.12.2020, am fost notificaţi de faptul că Fondul de pensii administrat privat AZT Viitorul Tău (administrat de către Allianz-Ţiriac Pensii Private SAFPP SA, fond ce a depăşit pragul de 5%, deţinând individual 5,03% din capitalul social), Fondul de pensii administrat privat AZT Moderato (administrat de către Allianz-Ţiriac Pensii Private SAFPP SA), Fondul de pensii administrat privat AZT Vivace (administrat de catre Allianz-Ţiriac Pensii Private SAFPP SA) împreună cu Allianz Ţiriac Asigurări SA şi Allianz Hungaria Biztosito Zrt. au ajuns la procentul de deţinere de 5,25% din capitalul social al Băncii Transilvania”, se arată într-un raport publicat luni la bursa de la Bucureşti.

Astfel, Allianz a notificat banca Transilvania şi cu privirea la depăşirea pragului de 5% de către Allianz-Ţiriac Pensii Private SAFPP, respectiv 5,03%.

Anterior acestei dăţi, fondurile Allianz aveau 5,09% din capitalul social al băncii de la Cluj, ceea ce înseamnă că participaţia acestora a crescut cu 0,16%, în timp ce investiţia a ajuns la 671,7 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului de tranzacţionare din 11 decembrie. Spre comparaţie, pe 11 noiembrie, investiţia valora circa 630 de milioane de lei.

Banca Transilvania are 12,8 miliarde de lei capitalizare. De la începutul anului, acţiunile sale înregistrează o scădere de 4,2%, pe fondul unor tranzacţii de 2,8 mld. lei, arată datele BVB.