Preşedintele Iohannis, după consultările cu partidele: Nu sunt întrunite condiţiile pentru a forma noul Guvern, încă. Noul Parlament se va constitui în data de 21 decembrie

Autor: Alex Ciutacu 14.12.2020

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, după consultările cu partidele care au trecut pragul de 5% la alegerile parlamentare, că nu s-au întrunit condiţiile pentru a numi un premier şi a forma noul guvern, încă. 

„Am avut consultări cu formaţiunile care vor fi reprezentate în noul Parlament. Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanţii acestor formaţiuni şi mine, însă pot spune că astăzi nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puţin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează”, a spus preşedintele Iohannis. 

În acelaşi timp, şeful statului a subliniat că noul Parlament se va constitui în data de 21 decembrie.

„Având în vedre că BEC a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt îndeplinite condiţiile pentru convocarea noului Parlament şi pot să vă infromez că intenţionez să convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie”.