Telekom România se pregăteşte de despărţirea de fostul Romtelecom. Andreas Elsner: Vrem să fim un Uber al pieţei locale de telefonie mobilă

Autor: Adrian Seceleanu 15.12.2020

Grupul Telekom România se pregăteşte de separarea de compania de servicii fixe - fostul Romtelecom - care va fi achiziţionat de rivalii de la Orange, şi lucrează la o nouă strategie pentru divizia cu care va rămâne pe piaţă, cea de telefonie mobilă. Planurile grupului sunt să devină un Uber al industriei locale de telefonie mobilă prin modul în care va fi prezent şi va acţiona pe piaţă, a declarat în cadrul unei întâlniri online cu media Andreas Elsner, director executiv comercial pe segmentul consumer în cadrul grupului.

„La asta lucrăm acum, să devenim un Uber pe piaţa mobilă“, a spus Elsner, fără a oferi detalii. Vânzarea fostului Romtelecom către Orange se va oficializa cel mai probabil într-un an de zile, când tranzacţia va lua toate aprobările necesare. 

Elsner a făcut în cadrul conferinţei şi o scurtă referire şi la vânzarea fostului Romtelecom, asemănând situaţia pe care o experimentează grupul cu cea în care cineva trebuie să conducă pentru încă 6-12 luni o maşină fără asigurare pentru care a semnat actele de vânzare. Trebuie să fim atenţi şi să ducem “bătrână doamnă” la destinaţie, a spus Elsner.