Finanţe personale. Bursă: Acţiunile Transelectrica intră în indicele bursier global MSCI 100 Frontier Markets. Bursa românească are astfel 7 acţiuni în indicele urmărit de investitori cu active de miliarde de dolari

Autor: Liviu Popescu 15.12.2020

Acţiunile Transelectrica (TEL), companie de stat care asigură funcţionarea sistemului electroenergetic naţional, au intrat în structura indicelui MSCI 100 Frontier Markets, ceea ce înseamnă că bursa românească a ajuns astfel la 7 acţiuni în in­dicele urmărit de investitori instituţionali care administrează ac­tive de miliarde de dolari.

Astfel, de la începutul lunii de­cem­brie, Transelectrica, companie cu 1,8 mld. lei capitalizare, face parte din structura indicelui MSCI 100 FM, care urmă­reş­te evoluţia celor mai mari şi mai lichide o sută de companii din pie­ţele de acţiuni considerate de frontieră sub criteriile com­pa­niei americane MSCI, ponderea acesteia fiind de 0,05%.

Pe lângă Transelectrica, din structura indicelui MSCI 100 FM mai fac parte Banca Transilvania (3,57% în indice şi cel mai bine clasată acţiune românească în structura acestuia), OMV Petrom (1,47%), Romgaz (1,18%), BRD (1,1%), Electrica (0,61%), Transgaz (0,49%).Acţiunile Transelectrica (TEL), companie de stat care asigură funcţionarea sistemului electroenergetic naţional, au intrat în structura indicelui MSCI 100 Frontier Markets, ceea ce înseamnă că bursa românească a ajuns astfel la 7 acţiuni în in­dicele urmărit de investitori instituţionali care administrează ac­tive de miliarde de dolari.