Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român a deschis zece noi staţii de carburanţi în 2020 şi a ajuns la o reţea de 30 de benzinării operate sub brandul Rompetrol

Autor: Cristina Roşca 16.12.2020

♦ Fondul şi-a propus să ajungă în 2023 la o reţea de 84 de benzinării în România ♦ Un alt proiect investiţional îl reprezintă construirea unei noi centrale în cogenerare la Midia ♦ Pe o durată de şapte ani, suma totală investită de fond se va ridica la 1 mld. dolari.

Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Ro­mân (FIEKR), în­fi­in­ţat în octom­brie 2018 de către KMG Inter­na­tio­nal şi Societatea de Admi­nistrare a Par­tici­pa­ţiilor în Energie (SAPE), ce vi­zea­ză dez­voltarea de proiec­te energe­ti­ce pe plan lo­cal, a construit în 2020 zece noi sta­ţii de car­buranţi, ajungând ast­fel la o re­ţea de 30 de unităţi operate sub brandul Rompetrol.

„În contextul întâr­zie­rilor generate de COVID-19 - livrări ma­teriale, lu­crări/ bran­şa­men­­te, avi­ze/recepţii - am re­uşit să ne con­tinuăm în acest an programul de extindere a reţelei de distribuţie de carburanţi în Ro­mâ­nia“, spune Iskander Abdibaitov, di­rec­to­rul general al Fon­dului de Investiţii în Ener­gie Kazah-Român.