Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Alexandru Ilisie, OTP AM: Evoluţia pe burse în 2021, legată de distribuţia vaccinului împotriva COVID-19. Şi programele băncilor centrale vor da o direcţie

Autor: Liviu Popescu 16.12.2020

„Cu toţii ştim că pe burse se tranzacţionează aşteptările şi nu prezentul. Iar aşteptările se îndreaptă spre distribuţia unui vaccin la nivel global pentru a ajunge la cât mai mulţi oameni, doar că acest lucru va avea loc în T3 al anului viitor. Cu toate acestea efectele pozitive pe bursă le-am văzut deja“, spune Alexandru Ilisie, director de investiţii al OTP Asset Management, la Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi.

În noiembrie, când câteva companii medicale au anunţat rezultatele clinice ale vaccinelor, respectiv o rată de eficienţă de peste 90% în combatarea COVID-19, bursele au fost cuprinse de un grad ridicat de euforie, respectiv cea mai bună performanţă lunară din 1987 încoace pentru Dow Jones, prin creşterea de aproape 12%. Entuziasmul a ajuns şi la Bucureşti, unde indicele principal BET a urcat cu 9,1% în cea mai bună lună din februarie 2019 încoace.