Micii antreprenori se alătură corporaţiilor cu bugete masive pentru sustenabilitate şi pornesc afaceri prietenoase cu mediul

Autor: Alina-Elena Vasiliu 16.12.2020

Despre atenţia la mediu, despre so­luţii environmentally friendly, des­pre reciclare şi sustenabilitate vorbesc corporaţii şi giganţi interna­ţionali cu bugete masive gata de investit în aceste direcţii. Raza de speranţă vine însă şi din partea micilor businessuri antreprenoriale care pornesc la drum chiar cu ideea de a fi prietenoase cu natura şi fac din asta un adevărat crez, scrie revista săptămânală Business Magazin. Câteva astfel de afaceri au trecut prin proiectul ZF Afaceri de la zero de-a lungul ultimului an şi jumătate, iar poveştile lor integrale sunt disponibile pe platforma cu acelaşi nume.

 

Un arbore pentru un suvenir

La bază ecolog, Kosa Istvan a încercat să găsească o metodă care să îmbine principiile unui ONG pentru protecţia mediului cu pragmatismul unei afaceri. Aşa că, punând la bătaie toate ideile şi o investiţie de 60.000 de euro, a dat contur businessului Transyl­magica, un atelier din Mier­curea Ciuc unde iau naştere suveniruri şi alte obiecte personalizate.