De ce şeful Pfizer nu s-a vaccinat încă. Albert Bourla: Nu mă pot băga în faţa angajaţilor din linia întâi

Autor: Alex Ciutacu 16.12.2020

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, nu şi-a făcut încă vaccinul împotriva Covid-19, chiar dacă gigantul pe care îl conduce a dezvoltat serul împreună cu nemţi de la BioNTech, în contextul în care acesta consideră că nu ar trebui să se bage în faţă, potrivit Business Insider.

„Când voi putea, îl voi face. Am 59 de ani şi sunt sănătos. Nu lucrez în linia întâi, deci categoria mea nu este printre primele care au prioritate la vaccinare acum”, a explicat Albert Bourla, citat de CNBC.

Cu toate acestea, Bourla a explicat că ia în considerare varianta de a-şi face vaccinul mai repede doar pentru a demonstra încrederea pe care o are în produsul dezvoltat de Pfizer-BioNTech, pentru a-i încuraja pe alţi cetăţeni spre vaccinare.

Autoritatea de reglementare în domeniul medicamentelor din SUA (FDA) a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech în data de 12 decembrie, iar acesta a fost utilizat până acum deja în Marea Britanie şi în SUA.

Luni, Sandra Lindsay, o asistentă medicală din New York, a devenit prima persoană vaccinată împotriva Covid-19 din SUA.

Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC) a recomandat că angajaţii din sistemul medical şi rezidenţii centrelor de îngrijire ar trebui să fie primii în linie pentru vaccinare, însă fiecare stat poate decide modul în care va prioritiza categoriile vulnerabile.