Florin Cîţu, ministrul de Finanţe: Am asigurat finanţarea pentru prima parte a anului următor şi am început să lucrăm la bugetul pe 2021

Autor: Cristina Bellu 16.12.2020

Situaţia financiară a României rămâne bună şi nu vor exista probleme de finanţare în următoarele luni, a anunţat miercuri ministrul de Finanţe, Florin Cîţu.

Afirmaţia vine în contextul în care acesta spune a văzut „multă îngrijorare” în spaţiul public în ceea ce priveşte situaţia financiară a României.

“Am asigurat finanţarea pentru prima parte a anului următor, vorbim de cheltuielile pentru primele 4 -5 luni din 2021. Nu există nicio problemă pentru cheltuieli, mai ales pentru cheltuieli în sănătate, investiţii, salarii, pensii. Banii îi avem deja”, a spus Florin Cîţu într-o intervenţie video postată pe pagina de Facebook.

Totodată, ministrul de Finanţe, care este şi propunerea PNL pentru premier, a anunţat că în Ministerul de Finanţe a început deja să se lucreze la bugetul pentru 2021.

“La Ministerul de Finanţe am început deja să lucrăm la bugetul pentru 2021. Este adevărat că lucrăm pe structura actualului guvern, cu 16 ministere, dar el va fi foarte uşor de ajustat în cazul în care printr-o negociere politică se va ajunge la o altă structură a guvernului”.