Pandemia nu ţine cont de sărbători: Tokyo trece la cel mai ridicat grad de alertă, în timp ce presiunea pe sistemul medical este la un nivel periculos

Autor: Alex Ciutacu 17.12.2020

Tokyo, capitala Japoniei, a anunţat că presiunea pusă de evoluţia situaţiei epidemiologice asupra sistemului medical este din ce în ce mai mare şi a decis trecerea la cel mai înalt grad de alertă din cele patru disponibile, în contextul în care numărul de cazuri noi a crescut cu 822 în ultimele 24 de ore, potrivit Reuters.

Un oficial din sănătate a declarat că a devenit dificil pentru spitale să gestioneze cazurile de Covid-19 concomitent cu activitatea obişnuită a spitalelor, declarând alertă „roşie” pentru prima dată.

„Furnizorii de servicii medicale au epuizat toate resursele disponibile. (…) Reducerea numărului de pacienţi infectaţi este singura modalitate de a merge înainte”, a declarat Masataka Inokuchi vicepreşedintele Asociaţiei Medicale din Tokyo, în faţa unei întâlniri pe tema situaţiei epidemiologice cu Yuriko Koike, guvernatorul capitalei japoneze.

Guvernul metropolitan a anunţat că numărul de cazuri noi înregistrate în 24 de ore a crescut la 822, joi, depăşind recordul de 678 de cazuri noi din ziua anterioară.

În urmă cu o lună, Tokyo a crescut la cel mai înalt nivel şi gradul de alertă legat de creşterea numărului de cazuri – un subiect privit separat de cel al presiunii puse pe sistemul medical.