Ursula von der Leyen vrea ca toate statele membre UE să înceapă vaccinarea în aceeaşi zi. România anunţat că poate demara campania începând cu 27 decembrie

Autor: Gabriel Pecheanu 17.12.2020

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, propune ca statele membre să înceapă vaccinarea împotriva COVID- 19 în aceeaşi zi. România a anunţat că este pregătită să înceapă vaccinarea pe 27 decembrie.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut apel la o acţiune comună din partea Statelor Membre în ceea ce priveşte campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Ursula von der Leyen a propus ca, odată emisă autorizarea condiţionată de punere pe piaţă din partea EMA, primele vaccinuri să fie administrate/distribuite simultan în fiecare dintre cele 27 de state membre.

EMA a anunţat organizarea întâlnirii finale de evaluare a vaccinului produs de BioNTech/Pfizer pentru luni, 21 decembrie 2020, cu o săptămână mai devreme decât era planificat iniţial, urmând ca, în termen de două zile de la această întâlnire, vaccinul să primească autorizarea condiţionată de punere pe piaţă.