ZF Live. Adrian Vascu, Veridio: Ce se modifică în Codul fiscal în privinţa impozitului pe clădiri

Autori: Robert Manea , Alexandra Matei 18.12.2020

Una dintre modificările propuse pentru codul fiscal, privind  impozitul pe clădiri, este o mutare a termenului limită de reevaluare a clădirilor, de la 3 la 5 ani şi ar putea intra în vigoare de săptămâna viitoare, dacă va fi aprobată de către preşedintele ţării

Termenul limită de reevaluare pentru clădiri ar putea fi schimbat, de la 3 ani la 5 ani, conform noii măsuri propuse pentru modificarea codului fiscal, măsură ce vizează impozitul pe clădiri, iar dacă legea se va promulga, companiile care la începutul anului 2021 ar fi trebui să-şi facă reevaluarea clădirilor, vor trebui să analizeze dacă o vor face acum, sau vor aştepta până în 2023.

„Modificarea propusă pentru codul fiscal este legată de impozitul pe clădiri, este o mutare a perioadei în care firmele trebuie să-şi facă reevaluarea clădirilor. Dacă ele nu făceau asta la termen, cota de impozitare creştea semnificativ. Proiectul de lege a mutat acest termen de la 3 la 5 ani, la fel ca la persoanele fizice care deţin clădiri nerezidenţiale. Aştept ziua de duminică să văd dacă preşedintele va promulga această lege pe care Parlamentul a aprobat-o, cu termenul limită în 20 decembrie, care cuprinde mai multe modificări ale Codului fiscal ce vor avea impact asupra mediului de business”, a declarat Adrian Vascu, senior partner, Veridio, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.