Brent Valmar, Porsche România: Este pauzibilă o criză în S2/2021, însă situaţia de până acum nu are nimic în comun cu cea din 2009

Autor: Bogdan Alecu 18.12.2020

♦ Criza provocată de pandemie nu prezintă toate elementele întâlnite la cea economică din 2009, în condiţiile în care doar anumite sectoare au fost lovite acum, şi nu întreaga economie.

Gradul de incertitudine rămâne unul ridicat cu privire la evoluţia economică din 2021 şi implicit evoluţia pieţei auto locale, în condiţiile în care datele problemei se pot schimba de la o săptămână la alta.

„Este plauzibil un scenariu care ar indica o criză economică în partea a doua a anului viitor. Se poate întâmpla, dar nu avem certitudini. Dar acum lucru­rile stau diferit faţă de criza din 2009. La acel moment, toate domeniile erau afectate puternic. Atunci încer­cam lună de lună să ne continuăm acti­vi­tatea, inventam noi metode de raţionalizare a costurilor şi noi căi de supravieţuire şi chiar am redus num­ă­rul angajaţilor cu 10%, situaţie în care nu ne regăsim astăzi. Astăzi sunt atât domenii lovite, cât şi alte zone unde s-au înregistrat creşteri, iar acest lucru oferă un balans activităţii noastre. În plus, nevoia de izolare a încurajat nevoia de mobilitate perso­nală“, a declarat Brent Valmar, direc­torul general al Porsche România, cel mai mare importator de pe piaţa locală.