Cine este Bianca Bourbon, cea care a ajuns VP operations Asia-Pacific Group în cadrul gigantului american Coca-Cola. Grupul Asia-Pacific are o contribuţie de 24% la vânzările Coca-Cola, adică 5,3 miliarde de dolari şi are aproximativ 2.900 de angajaţi

Autor: Cristina Roşca 18.12.2020

Bianca Bourbon s-a angajat în cadrul The Coca-Cola Company acum 23 de ani şi în perioada ce s-a scurs de atunci şi-a construit întreaga carieră în ca­drul gigantului american. În aceste mai bine de două de-cenii ea a deţinut 15 roluri diferite, a locuit în cinci ţări şi a fost responsabilă în total de peste 50 de ţări în diferite momente şi funcţii. Astăzi ea este VP ope­rations Asia-Pacific Group pentru aceeaşi com-panie, locuind în Singapore. Este prima relocare în afa­ra graniţelor Bătrânului Continent pe care îl cu­noaş­te foarte bine şi unde are gânduri să se întoarcă şi nu oriunde, ci chiar acasă, în România. Dar nu acum.

„Am început în echipa de marketing din România şi am crescut, ajungând responsabilă pentru mai multe branduri, dar şi pentru ţări din jurul României“, spune ea. După această perioadă din marketing ea a schimbat funcţia, a trecut la general management şi a condus business-ul The Coca-Cola Company din Europa Centrală şi apoi din Germania, Danemarca şi Finlanda.