Vreau din România. Adrian Balaban, Cooperativa Siliştea Producţie Suine: Modelul pe care România ar trebui să-l urmeze pentru dezvoltarea producţiei de carne de porc este cel spaniol. Ar trebui dezvoltate cooperative

Autor: Cristina Roşca 18.12.2020

♦ Cooperativa Siliştea Producţie Suine a luat naştere în anul 2009, iar astăzi are 7.000 de scroafe în producţie ♦ Până în martie 2021 vrea să ajungă la 8.200 ♦ Tot pentru anul viitor, o altă ţintă este cea de 220.000 de porci pentru abatorizare ♦ Siliştea Producţie Suine are în componenţă şapte membri cu un total de 13 ferme ♦ Cooperativa a lansat un parteneriat cu Kaufland România, astfel că o mare parte din porcii pe care îi produce merg către reţeaua de magazine a grupului german.

„Cooperativa Siliştea Pro­duc­ţie Suine a luat naştere în anul 2009. La vremea respec­tivă ne gândeam să integrăm într-un proiect mai amplu ce iniţiative noi deja aveam în derulare“, îşi aminteşte Adrian Balaban, CEO al Cooperativei Siliştea Producţie Suine.

Astfel, cooperativa a apărut deoarece ferma dezvoltată de el şi alţi antreprenori sub umbrela Fatrom Aditivi Furajeri nu putea asigura o cantitate suficient de mare pentru parteneri - marile abatoare şi marile ferme.

Fatrom deţine mai multe ferme de producţie de suine, o fabrică de producţie de furaje, o fabrică de procesare de soia şi mai multe spaţii de depozitare de cereale, pentru circa 25.000 de tone.