Dumitru Nancu, Fondul de Garantare pentru IMM-uri: Valoarea creditelor aprobate de noi prin programul IMM Invest este de 17 miliarde de lei, iar banii creditaţi prin bănci au ajuns la 10 miliarde de lei

Autor: Ramona Cornea 20.12.2020

Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, afirmă că numărul garanţiilor acordate IMM-urilor prin programul IMM Invest a ajuns la 23.000, iar sumele plătite de bănci au ajuns la valoarea de 10 mld. lei.

„Pe IMM Invest, programul care a demarat în data de 1 iunie, s-au acordat 23.000 de garanţii, iar din sistemul financiar-bancar s-au plătit 17 miliarde de lei. În acest moment, banii cheltuiţi, adică sumele la care FNGCIMM plăteşte dobânzile, comisionul de risc, comisionul de garantare, au ajuns la valoarea de 10 miliarde de lei, bani din sistemul financiar-bancar, nu de la bugetul de stat. Valoarea creditelor aprobate este de 17 mld. lei, iar pe circuitul de aprobare al băncilor sperăm să ajungem la 25.000 de IMM până la sfârşitul acestui an“, a declarat Dumitru Nancu în cadrul con­ferinţei de lansare a Cartei Albe a IMM-urilor, organizată de CNIPMMR.