Antreprenori locali. Cristian Erbaşu: Partea a doua a lui 2021 poate reprezenta relansarea aşteptată după o pandemie de peste un an

Autor: Alina-Elena Vasiliu 18.12.2020

Anul 2020 ar fi urmat să fie peste 2019 în businessurile deţinute de omul de afaceri Cristian Erbaşu, însă pan­de­mia a redesenat planurile companiilor cu activitate în construcţii, agricultură şi hotelier.

„Anul 2020 a fost cel mai intens din isto­ria companiilor Erba­şu. În dome­niul con­struc­ţi­ilor (businessul de ba­ză al gru­pului), esti­măm o creş­te­re de pes­te 30% a cifrei de afa­ceri, iar în ce­lelalte dome­nii de business din grup - ho­telier, agri­cul­tură şi industrie alimen­tară - creşterea ar fi urmat să fie de apro­ximativ 10-20%“, spune Cristian Erbaşu.

Antreprenorul mai spune că în anul 2021 există premise bune pentru une­le domenii, dar dintre toate, con­strucţiile par a fi din nou pe un trend ascendent, la fel ca în 2020.

„Deşi e de aşteptat ca prima parte a anului viitor să fie o perioadă foarte grea, partea a doua poa­te re­prezenta re­lansa­rea aş­tep­tată după o pan­demie de peste un an.“

Construcţii Erbaşu a avut afaceri de 703 milioane de lei în 2019. Dincolo de afacerile în domeniul construcţiilor, Cristian Erbaşu are afa­ceri şi în do­me­niul ali­mentar (cu o fabrică de produse lac­tate în comuna Nucet din judeţul Dâm­boviţa), dar şi în turism, prin ho­telul ibis Styles Bucharest Erbas, din zona Aviaţiei.