Producătorul de mezeluri Raitar din Suceava, deţinut de antreprenorul Grigore Florea, şi-a extins reţeaua proprie de magazine, în lipsa contractelor din HoReCa şi din şcoli. „Mai avem în derulare investiţii în extinderea şi modernizarea fabricii pe partea de tranşare şi ambalare. În 2021, vom accesa fonduri europene pentru dotarea cu utilaje performante“

Autor: Florentina Niţu 21.12.2020

Grigore Florea, antreprenorul din spatele producătorului de mezeluri Raitar din Suceava, un business de aproape 70 de milioane de lei anul trecut, spune că 2020 a fost un an foarte provocator pentru compania sa, însă a găsit soluţii pentru a menţine businessul în linie dreaptă. Astfel, a dezvoltat în 2020 reţeaua proprie de magazine, după ce HoReCa şi şcolile au fost închise, acestea fiind canale importante de desfacere a produselor.

„Am pierdut vânzarea din HoReCa, plus vânzările către cantinele gradiniţelor şi liceelor. În perioada verii vânzările au fost, de asemenea, timide, mai ales în luna august, când s-a simţit lipsa diasporei şi lipsa evenimentelor. (...) În 2020 am ales să dezvoltăm reţeaua proprie de magazine şi ne-am îndreptat către mediul rural învecinat fabricii noastre, în Cornu Luncii, Baia, Vama“, spune Grigore Florea.