Valeriu Gheorghiţă a spus care este momentul când elevii se vor putea întoarce la şcoală

Autor: Laura Buciu 20.12.2020

La sfârşitul lunii martie – începutul lunii aprilie este preconizat că se va termina vaccinarea populaţiei din grupele de risc şi acesta ar fi momentul în care elevii s-ar putea întoarce la şcoală în mod fizic, a declarat, duminică, colonelul dr. Valeriu Gheorghiţă.

Colonelul dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a fost întrebat, la Digi 24, când se vor putea întoarce elevii la şcoală.

„Cred că la sfârşit de aprilie, sfârşit de martie - început de aprilie. Cam asta este perioada în care noi estimăm începerea vaccinării în etapa a treia, deci atunci vom fi terminat deja etapa a doua de vaccinare, adresată persoanelor populaţiei vulnerabile şi cea a categoriilor de persoane care deservesc activităţi esenţiale”, a răspuns col. dr. Gheorghiţă.

În prezent, elevii din toată ţara desfăşoară cursuri online, din cauza pandemiei de coronavirus.

România este pregătită, în momentul de faţă, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie. Primii vaccinaţi vor face parte din spitale de primă linie, iar imaginile cu primul român vaccinat vor fi transmise în direct.