Acţiunile de 8,12 mil. lei emise de Star Residence Invest au fost înregistrate în sistemul bursei de la Bucureşti sub simbolul REIT. Tranzacţionarea, în ianuarie 2021

Autor: Tibi Oprea 21.12.2020

Luni, la ora 12.58, în sistemul bursei de la Bucureşti au fost înregistrate un număr de 37,3 milioane de acţiuni emise de Star Residence Invest, prima societate de tip REIT (Real Estate Investment Trust) care va fi listată la bursa românească, în valoare totală de 8,12 milioane de lei, potrivit datelor BVB.

Acţiunile companiei înfiinţată de dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP) au intrat in sistemul bursei, pe segmentul ofertelor publice (POFX), la preţul unitar de 0,218 lei pe unitate şi sub simbolul REIT. Compania are o capitalizare anticipată de minimum 2 milioane de euro

Plasamentul privat s-a derulat până la 18 decembrie şi a fost intermediat de către BRK Financial Group, intermediar de top 10 la bursa românească. Star Residence Invest îşi propune ca listarea să aibă loc în termen de o lună de la finalizarea plasamentului privat, astfel ca în luna ianuarie acţiunile vor fi cel mai probabil disponibile pentru tranzacţionare.

Majorarea de capital are în vedere accelerarea planului de dezvoltare a afacerii, la acest moment fiind în fază de analiză mai multe proiecte de investiţii capabile să genereze emitentului un grad de ocupare şi randamente din închiriere ridicate.

Compania Star Residence Invest are în prezent un patrimoniu format din 14 apartamente şi 26 de parcări, acestea fiind în exploatare în baza unor contracte de închiriere pentru o perioadă de 5 ani, care asigură un randament brut de 11% pe an.

Star Residence Invest este un SPV (Special Purpose Vehicle) dezvoltat de Impact Developer & Contractor ce funcţionează pe baza unor strategii şi principii similare cu ale REIT-urilor din străinătate şi are drept scop strângerea de capital în vederea achiziţionării de imobile rezidenţiale, pretabile închirierii, îndeosebi în principalele centre universitare ale României, precum Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara sau Constanţa.