Retailerul de cosmetice Douglas a deschis trei magazine în 2020 şi a ajuns la o reţea de 33 de unităţi. Compania a deschis primul magazin din România acum 13 ani, la Târgu-Mureş

Autor: Cristina Roşca 22.12.2020

Lanţul de parfumerii Douglas, intrat pe piaţa locală în 2007, a ajuns la 33 de magazine în România după ce în acest an a deschis trei unităţi noi. Astfel, com­pa­nia a inaugurat în 2020 magazine în oraşe precum Târgu-Mureş sau Cluj-Napoca.

Povestea Douglas în România a început acum 13 ani, primul magazin fiind deschis pe 17 decembrie 2007 în centrul ţării, la Târgu-Mureş. În acest oraş sunt acum două unităţi, ca şi la Cluj-Napoca. Cele mai multe, de departe, sunt în Capitală, zece magazine, adică aproape o treime din total.

În Bucureşti firma deţine parfu­me­rii în centrele comerciale precum Băneasa Shopping City, Sun Plaza şi Mega Mall. De altfel, acesta este mo­delul de business al Douglas în Ro­mânia, toate magazinele fiind deschise în centre comerciale şi malluri. Majo­ritatea brandurilor de modă şi beauty preferă centrele comerciale, pentru că acestea au trafic asigurat şi parcare. Mai mult, în România 99% din shopping se face la mall.