Cum arată topul asigurărilor generale şi de viaţă după nouă luni din 2020: City Insurance se detaşează considerabil pe poziţia de lider, urmat de Euroins şi Allianz-Ţiriac

Autor: Mircea Nica 22.12.2020

♦ Pe segmentul asigurărilor generale, la vârful clasamentului primii trei asigurători îşi consolidează poziţiile ♦ Asirom avansează o poziţie, pe 6, cu o creştere semnificativă a subscrierilor ♦ Groupama intră în clasamentul asigurărilor de viaţă, în timp ce Signal Iduna prinde teren şi avansează două poziţii, pe 6.

City Insurance a rămas lide­rul pieţei asigurărilor ge­nerale şi de viaţă în pri­mele nouă luni din 2020, ajungând la un volum al subscrierilor de peste 1,7 mld. lei, în creş­tere cu 20,7% comparativ cu pe­rioa­da similară a anului trecut, deta­şân­du-se semnificativ de restul companiilor de asigurări, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Euroins România şi Allianz-Ţiriac com­pletează podiumul la nivelul între­gii pieţe a asigurărilor, cu cote de piaţă identice, de 11,68%, reprezentând un volum al subscrierilor de 995 mil. lei, fiecare, în primele nouă luni din 2020. Deşi cele două companii au terminat pri­mele nouă luni din 2020 cu acelaşi vo­lum al primelor brute subscrise, având în vedere cifrele rotunjite la două zeci­male, Euroins România ocupă în con­tinuare a doua poziţie în clasa­men­tul celor mai mari jucători din piaţa asi­gu­rărilor generale şi de viaţă, iar Allianz-Ţiriac rămâne pe poziţia a treia, însă suflând aproape în ceafa Euroins.