Jurnal bursier. Bursa de la Bucureşti urmează trendul internaţional şi scade luni cu 0,8%. OMV Petrom, scădere de 1,9%, Conpet, minus 1,84%, Banca Transilvania, minus 1,75%. La polul opus, MedLife, cu avans de 7,8%

Autor: Tibi Oprea 22.12.2020

Bursa de la Bucureşti a urmat trendul burselor europene în şedinţa de luni şi a scăzut cu 0,8%, dinamică reflectată prin prisma indicelui principal BET şi determinată pe fondul scăderii acţiunilor OMV Petrom (minus 1,93%), Conpet Ploieşti (minus 1,84%) şi Banca Transilvania (minus 1,75%), în contextul în care investitorii sunt  îngrijoraţi de noua tulpină de coronavirus care a determinat izolarea Marii Britanii, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB. 

Din rândul companiilor din prima ligă bursieră doar două acţiuni au fost pe plus. 

Fondul Proprietatea a urcat cu 0,4%, în timp ce MedLife a crescut în ziua în care a aniversat patru ani de la listare cu 7,8%. Rulajul cu acţiuni a fost de 58,8 milioane de lei, în scădere cu 16 milioane de lei faţă de media zilnicăm a acestui an, şi a fost completat de înregistrarea în sistemul bursei a acţiunilor de 8,12 milioane de lei emise de Star Residence Invest, societate de tip Real Estate Investment Trust (REIT) înfiinţată de dezvoltatorul imobiliar Impact.