ZF Live. Antonio Amuza, sociolog: Nu toate concluziile despre ce se va întâmpla pe piaţa muncii în 2021 sunt alarmante

Autor: Ramona Cornea 24.12.2020

„Zona de IT şi zona financiară vor fi două industrii care nu doar că vor supravieţui, ci vor putea să evolueze uşor, urmând trendul care se construise în ultimii patru-cinci ani.“

Concluziile despre evoluţia pieţei muncii în anul ce urmează nu sunt toate alarmante, ci sunt şi industrii în care numărul de angajaţi va evolua uşor, crede Antonio Amuza, cercetător sociolog, profesor al Facul­t­ăţii de sociologie din cadrul Universităţii Bucureşti.

„Nu toate concluziile despre ce se va întâmpla pe piaţa muncii în 2021 sunt alarmante. Astfel, zona IT şi zona financiară vor fi două industrii care nu doar că vor su­pravieţui, ci vor putea să evolueze uşor, urmând trendul care se construise în ultimii patru-cinci ani. Sunt şi concluzii care vorbesc despre o scădere a nu­mărului locurilor de muncă din HoReCa, firme care şi-au dat seama că vor putea lucra cu mai puţini specialişti, care au mutat personalul din zona de servire către cea de transport la domiciliu, ceea ce reduce foarte mult numărul locurilor de muncă“, a spus Antonio Amuza în cadrul emisiunii de business ZF Live.