TeraPlast va investi 12 mil. euro într-o fabrică de folii biodegradabile. Investiţia, sprijinită cu ajutor de stat de 5,8 mil. euro

Autor: Alexandra Matei 24.12.2020

♦ Noua fabrică va crea aproape 100 de locuri de muncă ♦ Sacii, sacoşele şi pungile produse de TeraPlast Folii Biodegradabile vor avea un grad de biodegradare de aproape 100%.

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa a primit acordul de finanţare pentru proiectul de ajutor de stat depus în noiembrie, proiect prin care se va înfiinţa o linie de producţie pentru folii biodegradabile. Acesta are o valoare totală de aproape 12 milioane de euro, dintre care circa 5,8 milioane de euro vor ajutor de stat.

„Acordul primit reprezintă încă o dovadă că statul sprijină dezvoltarea companiilor româneşti. Pe lângă cele 93 de locuri de muncă pe care le vom crea, vom aduce produse româneşti pe o piaţă în care 46% din consum provin din import. Aşadar, vom aduce valoare atât comunităţii locale, cât şi economiei României. Vom contribui la echilibrarea balanţei comerciale într-un domeniu aflat în creştere accelerată. Ne-am dori să vedem mai multe companii româneşti care fac astfel de investiţii în domenii în care România este importator net. Noi, prin investiţiile de până acum, am arătat că se poate“, a declarat Alexandru Stânean, CEO al TeraPlast.