Top 5 schimbări de management în agrobusiness în 2020. Şah pe un teren mare: mutări neaşteptate la vârf şi executivi provocaţi să se adapteze într-un segment diferit din piaţă

Autor: Florentina Niţu 28.12.2020

♦ Românii au demonstrat că au abilităţi să conducă, iar multinaţionalele i-au ales în detrimentul expaţilor în funcţii de execuţie ♦ Ameropa Grains, unul dintre primii trei traderi de cereale din România, s-a despărţit de Costantin Vasile după aproape un deceniu ♦ După ce fondul chinez de investiţii CEE Equity Parteners a devenit partener al grupului Brise, l-a mutat pe Angelo Nicolae din comerţul cu cereale în comerţul cu echipamente agricole.

Anul 2020 fost un an al provocărilor pentru managerii din agrobusiness, prin prisma pandemiei de COVID-19 şi a secetei prelungite. Strategiile de business au fost regândite, investiţiile au fost făcute mai atent şi au avut loc restructurări de personal. Astfel, companiile s-au uitat după executivi capabili să gestioneze situaţii de criză şi să se adapteze uşor provocărilor.

Plecare surpriză

În mijlocul verii, Constantin Vasile a anunţat că pleacă de la conducerea Ameropa Grains, unul dintre cei mai mari traderi de cereale din România, după 9 ani de activitate în cadrul grupului elveţian, pentru „a urma alte proiecte şi noi oportunităţi în afara grupului Ameropa Grains”.