Schimbare de strategie: Samsung va continua producţia de ecrane LCD în 2021, deşi în martie anunţa capăt de linie

Autor: Alex Ciutacu 29.12.2020

Gigantul sud-coreean Samsung Electronics a anunţat marţi că va continua producţia de ecrane LCD pentru televizoare şi monitoare, în contextul în care „viaţa de acasă” adusă de pandemia de Covid-19 a reaprins cererea pentru acest segment de produse, potrivit Reuters.

Decizia diviziei Samsung Display de a continua producţia de ecrane LCD în Coreea de Sud pentru o perioadă nedeterminată de timp contravine anunţului lansat în martie, prin care gigantul sud-coreean îşi asuma oprirea producţiei până la finalul anului 2020 pentru a se orienta spre tehnologii mai avansate.

Compania a transmis că producţia va continua în funcţie de condiţiile din piaţă, iar în octombrie lua în considerare o extindere „pe termen scurt”.

Publicaţia sud-coreeană IT Chosun a relatat săptămâna aceasta că producţia va fi continuată pentru încă 12 luni, la cererea diviziei de producţie a Samsung Electronics, însă cita surse care au preferat să rămână anonime.

Trendul „viaţa de acasă” generat de pandemia de Covid-19 a dus la creşteri de 30% de la trimestru la trimestru la nivel global pentru ecrane, în contextul unei nevoi crescute de televizoare, laptop-uri şi tablete, conform datelor firmei de cercetare TrendForce, citate de agenţia de presă.