Investitorul canadian Kevin O`Leary, despre bitcoin: Rămâne irelevant pentru pieţele financiare. Investitorii vor plânge dacă începe reglementarea

Autor: Alex Ciutacu 29.12.2020

Bitcoin rămâne irelevant pentru pieţele financiare, iar investitorii actuali ar putea fi loviţi dur în momentul în care autorităţile încep reglementarea strictă a pieţei, a explicat investitorul canadian Kevin O`Leary, cu o avere estimată la 400 de milioane de dolari, săptămâna trecută, citat de Business Insider.

Comentariile canadianului vin în contextul în care cea mai mare criptomonedă a atins noi recorduri în ultimele luni, atingând pragul de 28.000 de dolari, ceea ce a readus monedele digitale în atenţia publicului larg. În acelaşi timp, cei care se numără printre primii susţinători ai bitcoin speră ca această creştere să însemne intrarea fondurilor de investiţii în piaţă pentru a susţine evoluţia.

„Îmi place să vorbesc despre asta, e amuzant să vezi cum creşte şi scade, însă în timpul zilei, când sună clopoţelul, nu văd oameni stresaţi de evoluţia asta. Ei nu pun capital la lucru în bitcoin”.

În ultimele două luni, o serie de jucători instituţionali şi-au exprimat intresul faţă de bitcoin, oferindu-i legitimitate. Printre aceştia se numără fondul de investiţi SkyBridge Capital care a pus 25 de milioane de dolari într-un nou fond destinat tranzacţionării cu bitcoin.

În acelaşi timp, banca de investiţii Guggenheim a încercat să îşi rezerve dreptul de a utiliza 10% dintr-un fond de 5,3 miliarde de dolari pe care îl gestionează pentru a investi în Grayscale Bitcoin Trust.

Kevin O`Leary a declarat pentru CNBC că ideea de monedă digitală se va fructifica în viitor, însă investitorii ar trebui să fie reticenţi în glorificarea bitcoin, în contextul în care nu şi-a definit încă rolul în pieţele financiare, în timp ce este expus în faţa reglementărilor. În 2020 bitcoin a crescut cu peste 200%.

Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei americane, vrea să propună un set de reguli care i-ar obliga pe cei care tranzacţionează criptomonede să furnizeze mai multe informaţii referitoare la identitate şi la tranzacţiile anterioare.

„Aştept să văd ziua în care reglementatorii vor intra în bitcoin. Investitorii vor plânge dacă se va întâmpla. Nu veţi vedea niciodată o astfel de pierdere de capital. Va fi brutal”, a spus O`Leary.

El consideră că bitcoin va rămâne irelevant pentru investitorii instituţionali chiar dacă va creşte cu încă 2000%.