Trenduri în producţia de încălţăminte: Adidas dezvoltă un material pe bază de plante, după ce a produs 15 milioane de perechi de încălţări din plastic reciclat în 2020

Autor: Alex Ciutacu 01.01.2021

Compania Adidas a anunţat luni că lucrează la dezvoltarea unui nou material, un tip de piele organică care are la bază o ciupercă, în cadrul iniţiativelor companiei pentru producţie sustenabilă, potrivit Business Insider.

Adidas a anunţat că lucrează cu parteneri pentru acest proiect, însă nu a menţionat când vor ajunge la vânzare primele perechi de încălţări fabricate în baza acestui material.

Compnia a început să ofere în 2020 o versiune vegană a produsului Stan Smith, unul dintre cele mai populare ale companiei, iar pe termen mediu şi-a luat angajamentul de a elimina blana din gama de produse.

Noul material reprezintă una dintre iniţiativele de sustenabilitate derulate de Adidas. Compania a anunţat că în 2020 a produs 15 milioane de perechi de încălţări produse din plastic reciclat şi îşi propune să ajungă la 17 milioane de perechi în 2021.

Plasticul utilizat a fost colectat de pe plaje şi din regiuni de coastă, conform reprezentanţilor companiei.