Filiala din Italia a Digi a încheiat un contract cu Vodafone pentru a putea folosi infrastructura şi reţelele de telecomunicaţii ale grupului telecom

Autor: Roxana Rosu 29.12.2020

Filiala din Italia a Digi a încheiat un contract cu grupul Vodafone în baza căruia are acces la spectrul de radio, infrastructura şi reţelele de telecomunicaţii ale Vodafone.

Contractul MVNO Vodafone a fost incheiat pentru o durată de 3 ani.

 Grupul Digi Communications, care domină piaţa de servicii de cablu TV şi net fix din România, şi are operaţiuni şi în Ungaria, Spania şi Italia, a înregistrat în al treilea trimestru din 2020 o adevărată explozie a numărului de clienţi pe segmentele cheie de cablu TV şi net fix, după ce compania a primit acordul Consiliului Concurenţei pentru o achiziţie semnată anul trecut, respectiv cel mai mare operator mic care rămăsese independent pe piaţa de cablu TV - AKTA, împreună cu sateliţi ai săi. Mai exact, grupul a raportat un număr total de peste 600.000 de abonamente noi, conform rapoartelor financiare.

Grupul Digi a raportat pentru cele nouă luni încheiate la 30 septembrie 2020 venituri în creştere cu 8,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent (950,6 milioane de euro faţă de 874,6 mili­oane de euro) şi o creştere cu 12 % a numărului de abonamente, până la 17,7 mi­lioane de la 15,8 milioane, pentru perioada încheiată la 30 septembrie 2019.

Profitul operaţional ajustată în primele nouă luni a fost de 353 milioane de euro (inclusiv IFRS 16), înregistrând o creştere de 8% comparativ cu perioada precedentă. Rezultatul net la nivelul primelor nouă luni a fost o pierdere de 24 mil. euro. În al treilea trimestru Digi a raportat venituri totale de 327,6 mil. euro cu un profit net de 18 mil. euro.