Emil Munteanu, Atra Doftana: În 2020 veniturile au crescut cu 31%. Acum ne pregătim pentru 2021 şi vom extinde terasa şi vom creşte numărul locurilor de cazare

Autor: Miruna Diaconu 29.12.2020

Emil Munteanu, proprietar Atra Doftana, spune că anul 2020 a fost unul bun pentru businessul pe care îl conduce, iar pentru 2021 are în plan extinderea suprafeţei de servire exterioare, dar şi a locurilor de cazare cu circa 30%. Atra Doftana va încheia anul 2020 cu o creştere a veniturilor de 31% faţă de 2019, ajungând la afaceri de 3,4 milioane lei, potrivit proprietarului.

„Ne pregătim pentru 2021, vrem extinderea suprafeţei de servire la exterior, dar şi extinderea numărului locurilor de cazare, avem proiecte interne pe care vrem să le punem în practică. Vrem ca de la 1 martie să începem extinderea atât a terasei cât şi a locurilor de cazare cu 30%”, spune Emil Munteanu, proprietarul Atra Doftana.

El este de părere că în anul 2021 va continua tendinţele începute în 2020 potrivit cărora românii au ales să călătorească mai mult în România, pe fondul restricţiilor de circulaţie. Dacă anul 2020 a însemnat redescoperirea României, anul 2021 va fi pentru România şi turismul românesc.

„Anul 2020 va fi un an mai bun pentru că lumea va rămâne mult mai setată să meargă în România în vacanţe. Cu siguranţă trendul acesta va fi şi anul viitor, cred că turismul românesc va fi favorizat anul viitor, mă refer la turismul din afara localităţilor mari, turismul de leisure în locuri mai retrase faţă de marile oraşe, acestea vor fi cele mai căutate”, adaugă proprietarul Atra Doftana.

Anul 2020 a însemnat, pe lângă perioada dificilă, şi o lecţie care va fi de ajutor şi pentru 2021 şi anume aceea de adaptabilitate. Emil Munteanu spune că în 2020 a învăţat să se adapteze, alături de curajul de a merge mai departe, le-a adus venituri mai mari într-unul dintre cei mai dificili ani pentru turism.

“Există o schimbare a comportamentului clienţilor, în loc să rezervăm cu 2-3 luni îaninte, acum se rezervă chiar şi cu o zi înainte, comportamentul consumatorilor va fi influenţat de deciziile guvernului”, spune Emil Munteanu.

În 2020, pensiunea din Valea Doftanei a introdus conceptul de „Work from Atra”, prin care angajaţii diferitelor companii care lucrau de acasă aveau posibilitatea de merge la Atra Doftana pentru a lucra.

“Work from Atra va continua, a fost în decembrie un recul probabil că oamenii au preferat să stea mai mult acasă decăt să plece. Din 5 ianuarie am început să avem deja rezervări pentru perioada respectivă, dar atunci e o perioadă în care cu siguranţă începe lumea să iasă din casă”, adaugă Emil Munteanu.

Conceptul de „Work from Atra” va continua şi în 2021, iar proprietarul pensiunii are de gând să meargă cu acest proiect către mai multre compnaii care doresc să le ofere angajaţilor un pachet de beneficii de tipul acesta.

Pensiunea Atra şi vila Uno sunt deţinute de compania Top Re­sorts. Pensiunea de cinci margarete ATRA dispune de nouă camere şi un restaurant de fine dining. Businessul a fost fondat de Emil Munteanu, Eduard Dimitriev, Ştefan Mustaţă şi Răzvan Florea. Pensiunea Atra Doftana a fost deschisă după o investiţie de aproape un milion de euro, realizată şi cu ajutorul fondurilor europene.