Ce discută marii dezvoltatori de clădiri de birouri în spatele uşilor: Grupul suedez Medicover se uită la clădirea mare din proiectul de birouri North Gate din Pipera pentru a face unul din cele mai mari spitale private din Bucureşti

Autor: Bogdan Alecu 31.12.2020

Clădirile de birouri se transformă din proiecte office în rezidenţial sau chiar în spitale pe măsură ce în piaţă există cerere tot mai mare pentru servicii medicale private.

Pe o piaţă a birourilor afectată de pandemie, clădirile de birouri construite în urmă cu 10-15 ani sunt tot mai des transformate pentru a deveni acum proiecte rezidenţiale, spaţii de "co-living" sau spitale.

Suedezii de la Medicover, al treilea operator privat din piaţă, se uită să închirieze sau să achiziţioneze clădirea cea mare a proiectului de birouri One North Gate din Pipera, potrivit datelor din piaţa imobiliară. Oficialii Medicover nu au oferit niciun comentariu pe această temă.

Clădirea este parte a proiectului Noth Gate deţinut de One United Properties, cel mai activ dezvoltator imobiliar de pe piaţa locală, acesta fiind achiziţionat în 2017.