Procesul de vaccinare se extinde în toate judeţele din România

Autor: Petru Mazilu 03.01.2021

Activitatea de vaccinare anti-Covid pentru Etapa I se extinde pe tot teritoriul României. Astfel, începând de luni se deschid aproape toate centrele de vaccinare din ţară unde sunt vaccinate cadrele medicale.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 anunţă că începând de luni se deschid peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical şi personalul din centrele medico-sociale.

Pentru buna desfăşurare a procesului de vaccinare, duminică începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare judeţ.

Conform instrucţiunilor, direcţiile de sănătate publică judeţene şi Direcţia de Sănătate Publică a Muncipiului Bucureşti centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate şi îl transmit, până în ora 13.00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparţin.

Centrul regional de stocare pregăteşte, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solicitărilor primite şi o distribuie, în consecinţă, către DSP-uri, respectiv centrele de vaccinare, precizează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19.