Oradea Tech Hub a lansat la final de 2020 un program de accelerare pentru start-up-uri cu un buget anual de 300.000 euro. Start-up-urile tech pot primi finanţări de până la 50.000 euro dacă au o treime din echipă şi compania înregistrate în Oradea

Autor: Ioana Nita 04.01.2021

Oradea Tech Hub, un hub dedicat start-up-urilor de tehnologie din zona de nord-vest a ţării, a lansat la finalul anului trecut un program de preaccelerare numit Make IT in Oradea, acesta având un buget anual de 300.000 euro, din care 80% vor merge către finanţarea proiectelor care au po­tenţial să se transforme în business. Bugetul de 300.000 euro este alocat de Primăria din Oradea, care şi-a luat angajamentul de a oferi această sumă anual.

„Vrem să subliniem unicitatea acestui program pentru că este o premieră în România ca o primărie să investească în ecosistemul de start-up-uri la acest nivel. Prima iniţiativă a programului este incubatorul de start-up-uri Bright Labs“, a declarat pentru ZF David Achim, director executiv în cadrul Oradea Tech Hub.