MedLife şi TeraPlast au dublat banii investitorilor la Bursă în 2020. La polul opus, pierderi la Sphera şi la firmele din energie

Autor: Liviu Popescu 04.01.2021

♦ Din cele 17 acţiuni ale BET, 10 au fost pe minus, de la 24,3% la Romgaz la 1% pentru Purcari, în timp ce restul au înregistrat creşteri de la 4% pentru Digi la 102% pentru TeraPlast Bistriţa.

Pe baza datelor de la închiderea şedinţei de tranzacţionare din 30 decembrie 2020, ultima a acestui an, Ziarul Financiar a agregat care au fost cele mai performante trei acţiuni, dar şi cele mai abrupte trei scăderi din prima ligă bursieră de la Bucureşti, într-un an atipic şi care i-a răsplătit din plin pe investitorii cu nervii de oţel. 

 

TeraPlast, plus 102%

Cea mai performantă acţiune din prima ligă bursieră de la Bucureşti în anul 2020 a fost cea a producătorului de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa, companie antreprenorială cu o valoare de piaţă de 764 mil. lei. Compania şi-a remunerat investitorii cu un randament de 102% în anul 2020, în mare parte pe fondul politicii de acordare de acţiuni gratuite, la care s-a adăugat şi strategia de vânzare de active pentru concentrarea pe alte domenii.