Grupul Vardinogiannis din Grecia, acţionarul principal de la Vista Bank România, a ajuns la o întelegere cu francezii de la Crédit Agricole pentru achiziţia băncii lor din România. După finalizarea achiziţiei, Vista Bank va deţine active de 1,2 mld. euro

Autor: Cristian Hostiuc 09.01.2021

Gigantul francez Crédit Agricole, a ajuns la o întelegere cu grupul Vardinogiannis pentru vânzarea Crédit Agricol Bank România.

Celebra familie Vardinogiannis deţine în România Vista Bank, fosta Marfim Bank.

În lupta pentru Crédit Agricole România a intrat şi fondul de investiţii american J.C. FLowers.

Crédit Agricole a lucurat pentru această tranzacţie cu bancherii de investiţii de la UniCredit Bank şi casa de avocatură Clifford Chance.

Tranzacţia este supusă aprobării BNR.

Prin această achiziţie Vista Bank încearcă să-şi consolideze poziţia pe piaţa din România. 

După finalizarea achiziţiei, Vista Bank va deţine active totale de peste 1,2 miliarde euro, credite de 750 milioane euro, depozite de 1,1 miliarde euro şi peste 105 milioane euro capital CET1.

„Achiziţia Crédit Agricole România reprezintă un moment important pentru Vista Bank şi este în conformitate cu strategia noastră de a ne creşte şi consolida în continuare poziţia pe piaţă. Ne concentrăm pe susţinerea economiei româneşti, prin generarea de valoare pentru toate părţile interesate, clienţi, angajaţi, acţionari. Dorim să le mulţumim reprezentanţilor Crédit Agricole pentru cooperarea şi profesionalismul lor în această tranzacţie.” a declarat Stavros Lekkakos, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Vista Bank.

Consultanţii Vista Bank au fost PwC şi Casa de Avocatura David & Baias pe partea financiară şi juridică, iar Deloitte a asigurat consultanţa financiară pentru anumite aspecte. 

Vista Bank are 22 de ani de existenţă în România şi deţine o reţea de 31 de sucursale cu 320 de angajaţi.