Austriecii de la PORR Construct: În industria construcţiilor din România s-au văzut doar efecte limitate ale pandemiei. România a contribuit cu 3% la activitatea totală a grupului în trimestrul al treilea din 2020

Autor: Alina-Elena Vasiliu 05.01.2021

Constructorul austriac PORR arată, într-un raport aferent trimestrului al treilea din 2020, că pandemia de Covid-19 nu şi-a făcut decât într-o pondere redusă simţite efectele asupra domeniului construcţiilor.

„(În construcţii – n. red.) doar efecte limitate au fost vizibile în România ca urmare a pandemiei, cu volume naţionale de construcţii care au înregistrat creşteri chiar şi de două cifre”, se arată în raportul amintit.

Activitatea din România (production output) a fost mai mult decât dublă, în principal datorită unui proiect major, se arată în raport. România a contribuit cu 3% la activitatea totală a grupului în trimestrul al treilea din 2020. Indicatorul „production output” acoperă serviciile de design şi construcţii, gestionarea deşeurilor, vânzarea de materii prime şi serviciile de administrare, adică serviciile semnificative oferite de PORR.