Un semnal bun: Germanii de la Bosch recrutează 115 oameni pentru centrul de producţie de la Blaj. Unitatea de producţie Bosch din Blaj şi-a început activitatea în 2007, deservind sectorul tehnologiei industriale

Autor: Laurentiu Cotu 05.01.2021

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, cu vânzări consolidate ce însumează peste 2 miliarde de lei (436 de milioane de euro) în anul fiscal 2019 în România, are disponibile la început de an 115 locuri de muncă pentru fabrica de la Blaj, potrivit informaţiilor de pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba. Cele mai multe joburi sunt pentru muncitori necalificaţi la asam­bla­rea/montarea pieselor (80), dar şi pentru funcţionari administrativi (15), electricieni sau mecanici, conform AJOFM Alba.  

Unitatea de producţie Bosch din Blaj şi-a început activitatea în 2007, deservind sectorul tehnologiei industriale. Fabrica s-a dezvoltat rapid, iar această evoluţie s-a remarcat încă din anul 2012, când unitatea Bosch din Blaj şi-a extins aria de expertiză către industria auto. Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto, precum senzori de viteză a roţilor, senzori de turaţie a arborelui cotit, senzori şi componente electronice pentru grupul motopropulsor, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Tot la Blaj, Bosch implementează soluţii de industrie 4.0, cum ar fi sistemele de monitorizare a producţiei şi soluţiile inteligente pentru sudura cu laser.