Cum se schimbă departamentele financiare din companii: tot ceea ce este repetitiv va fi înlocuit de tehnologie. Un studiu PwC arată că până la 50% din departamentele financiare aşa cum le cunoaştem noi la acest moment ar putea să dispară

Autor: Ramona Cornea 05.01.2021

„Dacă scăpăm de partea repetitivă, angajatul se poate concentra pe partea de analiză, de decizie şi de inovare.”

Departamentele financiare trec printr-o transformare digitală, funcţia financiară, aşa cum o cunoaştem noi în mod tradiţional, va dispărea, iar angajaţii vor avea nevoie de noi abilităţi şi competenţe, cred Monica Biota şi Monica Movileanu, parteneri în cadrul PwC România.

„Realitatea este că tot ceea ce este repetitiv, ceea ce nu repetă o analiză superioară a datelor va fi înlocuit de tehnologie. Acest lucru înseamnă şi o transformare fundamentală a departa­mentelor financiare, a structurii departamentelor financiare. Potrivit unui studiu PwC referitor la finance generation, am constatat că este posibil ca până la 50% din departamentele financiare aşa cum le cunoaştem noi la acest moment să dispară, iar forţa umană să aibă nevoie de abilităţi şi competenţe diferite de cele pe care le are în acest moment“, a spus Monica Biota în cadrul emisiunii Business Insights with PwC.