Reducerile de taxe vor continua în 2021 în Ungaria, ungurii au voie să producă în gospodărie mai mult alcool fără taxe

Autor: Catalina Apostoiu 04.01.2021

Familiile care doresc să achiziţioneze locuinţe şi micile afaceri se vor număra printre beneficiarii reducerilor de taxe plănuite de guvernul maghiar pentru acest an, a anunţat Andras Tallai, secretar de stat în cadrul ministerului maghiar al finanţelor, relatează Daily News Hungary.

Contribuabilii maghiari se pot aştepta ca guvernul să introducă modificări legate de taxe în favoarea lor la începutul acestui an, a adăugat oficialul maghiar.

Secretarul de stat a remarcat că rata TVA-ului pe locu­inţe nou construite este redusă de la 27% la 5% începând cu data de 1 ianuarie. De asemenea, toate achiziţiile de locuinţe realizate cu ajutorul schemei de subvenţii CSOK lansată de guvern sunt scutite de taxe, potrivit lui Tallai.

Pentru companiile mici şi mijlocii, guvernul a decis înjumătăţirea ratei taxei corporate locale.

Companiile cu o cifră de afaceri anuală de 4 miliarde de forinţi (11 milioane de euro) sau mai puţin şi cu mai puţin de 250 de angajaţi sunt incluse în categoria IMM-urilor pentru care se aplică măsura respectivă, a precizat oficialul. Reducerea va ajuta aproximativ 800.000 de companii, a adăugat acesta.

Taxa pe companiile mici (KIVA) a fost redusă de la 12% la 11%, iar pragul privind eligibilitatea legată de venituri a fost majorat la 3 miliarde de forinţi de la 1 miliard de forinţi pentru companiile care plătesc pentru prima dată această taxă şi la 6 miliarde de forinţi de la 3 miliarde de forinţi pentru companiile care au optat anterior pentru plata KIVA, potrivit lui Tallai.

În acelaşi timp, din 1 ianuarie, gospodăriilor li se permite să producă 86 de litri de palincă pentru consumul propriu fără a plăti vreo taxă, a anunţat Tallai.